Et nyt langtidsstudie, foretaget af italienske forskere, påviser at e-cigaretter ikke påvirker lungerne. Det gælder også for personer der ellers aldrig tidligere har røget eller benyttet e-cigaretter.

Professor Riccardo Polosa og en gruppe forskere fra University of Catania i Italien har for nylig fået publiceret et studie i tidsskriftet Nature. I studiet har de gennem 3,5 år har fulgt to grupper. En gruppe der bruger e-cigaretter dagligt, men som aldrig tidligere har røget cigaretter, samt en gruppe af personer der hverken har røget eller brugt e-cigaretter (ikke-rygere).

Målet for studiet var at sammenligne blodtryk, puls, kropsvægt, lungefunktion, respiratoriske symptomer, såvel som inflammation i luftvejene hos brugerne af e-cigaretter, samt ikke-rygerne. Brugerne af e-cigaretterne blev ligeledes tilbudt CT-scanninger af lungerne ved hver opfølgende kontrol. Dette for at kontrollere for tidlige tegn på skader på lungerne.

Resultatet var meget klart. Forskerne kunne ikke påvise nogen form for skader på lungerne på lang sigt, hos de personer der benyttede e-cigaretter dagligt, sammenlignet med ikke-rygerne.

“På trods af tidligere skræmmehistorier, så viser vores studie for første gang, at der ikke er nogen langtidsrisiko for brugere af e-cigaretter,” udtaler Professor Riccardo Polosa til Huffington Post.

Studiet er utroligt gode nyheder for de personer der bruger e-cigaretter som rygestop. Men også for personer der bruger e-cigaretter over en længere periode, eller som direkte erstatning for tobak, er det utroligt gode nyheder.

Amerikanske forskere konkluderede i sidste måned, at e-cigaretter kunne redde millioner af rygere. Og det seneste studie fra professor Riccardo Polosa og hans forskningsgruppe, sætter endnu engang streg under, at e-cigaretter har et fantastisk potentiale til at forbedre folkesundheden.